Сравни
0 Количка
Всички категории

Категории

Вижте всички статии

5 НЕЩА за Philips 55OLED935

5 НЕЩА за Philips 55OLED935

 

На съвременния тв пазар за производителите е все по-трудно да привлекат потребителското внимание, защото екраните стават все по-добри, образът, особено в по-високия клас, винаги е с безкомпромисно качество и фокусът се измества към добавената стойност. Към това, което отличава различните телевизори и с което биха могли по-лесно да наклонят везните към себе си, вместо към конкурентен модел. Е, при Philips 55OLED935 има няколко такива скрити коза, за които ще ви разкажа в следващото видео.

Това са 5-те най-важни неща, които трябва да знаете за Philips 55OLED935.

ПРОЦЕСОР P5 с AI

Започвам с новия процесор Philips P5 Dual Picture, който е в основата на добрия образ и картината, която телевизорът предлага. Philips 55OLED935 използва новото поколение на фирмения процесор P5, който въвежда в портфолиото на компанията изкуствения интелект. P5 и неговите AI възможности подобряват картината в 5 основни направления - контраст, цветове, рязкост, плавност на движенията и източник на сигнала. В настройките можете да прецените доколко процесорът да се намесва в обработката на образа, като има и специален AI режим, който анализира и оптимизира картината постоянно.

Иначе телевизорът, който тествах аз, е с 55" OLED дисплей с 4K резолюция, поддържащ основните HDR формати, включително Dolby Vision. Едно от ценните подобрения тук е възможността телевизорът да разпознава лога и други статични изображения, чиято яркост може да бъде намалена, без това да засяга останалата част от екрана. Целта на това е да се избегне евентуалното отпечатване на тези визуални елементи, което би могло да се случи при други OLED панели.

Philips 55OLED935 @ nixanbal

МОЩЕН ЗВУК ОТ BOWERS & WILKINS

Второто изключително важно нещо за този телевизор на Philips е озвучителната система, за която компанията за пореден път си партнира с британските експерти от Bowers & Wilkins. Дори по някаква причина досега да не сте знаели нищо за тях, щом чуете звука, ще разберете, че става въпрос за изключително изпълнение, което ще ви осигури една от най-добрите пристигащи с телевизора озвучителни системи.

Philips 55OLED935 всъщност идва с по-особен дизайн, при който масивната му стойка всъщност е саундбар. Насочените напред говорители с поддръжка на Dolby Atmos създават вълнуващо усещане, независимо дали гледате филм или слушате любимите си плейлисти в Spotify. Истината е, че в дните, в които телевизорът беше у дома, на него пускахме най-вече записи от изпълнения на живо на различни музиканти, защото без нито един посетен концерт вече повече от година, това беше най-близкото подобно изживяване.

Между другото саундбарът не само звучи чудесно, а и изглежда така. Той е в сребрист цвят, а лицевата му част е покрита от акустично прозрачен текстил от скандинавската марка Kvadrat.

Philips 55OLED935 @ nixanbal

ANDROID APPS

Третото важно нещо за Philips 55OLED935 е, че той се базира на операционната система Android TV на Google. Това най-общо означава, че получавате удобен достъп до някои от най-ценните приложения за ползване на голям екран, като за мен тук от водещо значение са HBO GO, Netflix, Spotify и може би повече от всички - YouTube.

Разбира се, има достъп до Google Play - магазинът за игри и приложения на Google, от който можете да изтеглите допълнително съдържание, в случай че планирате да използвате телевизора за нещо повече от екран, през който консумирате филми и музика.

НОВО ДИСТАНЦИОННО

Към телевизора в комплекта ще откриете новото дистанционно на Philips, което е сериозна стъпка нагоре спрямо тези, които идваха с предходни модели. Задната му част е покрита от кожа, а бутоните са с подсветка, което е ценно, защото иначе дизайнът им е равен и това помага да се ориентирате по-лесно, дори докато гледате филми в затъмнено помещение.

По-горе стана дума, че телевизорът се базира на Android, така че той поддържа и гласовия асистент Google Assistant, за който има специален бутон в дистанционното. С него аз най-често пусках търсения в YouTube, но той може да изпълнява и различни команди, включително към умното оборудване в дома ви - лампи, термостат и т.н.

Дистанционното предлага и традиционния голям бутон за директен достъп до Netflix.

Philips 55OLED935 @ nixanbal

4-СТРАНЕН AMBILIGHT

Петата ключова характеристика на този телевизор всъщност е черешката на тортата в този списък и едно от водещите неща, с които са разпознаваеми телевизорите с марката Philips. Говоря за технологията Ambilight. Това е още едно от онези неща с добавена стойност, при това уникално за този производител. Конкретният телевизор предлага четиристранен Ambilight, което означава, че на задния му панел има LED подсветка от всички страни, която сияе в цвета на картината от екрана. Идеята на Ambilight е да ви потопи по-дълбоко в случващото се на екрана, а освен това намалява натоварването на очите, когато гледате телевизия в тъмно помещение.

Четиристранният Ambilight действително е едно от най-ценните неща в този телевизор, като в настройките ще видите опция още той да следва звука, което е полезно, ако покрай саундбара решите да ползвате по-често Spotify или да си пускате повече записи на концерти.

Philips 55OLED935 @ nixanbal

Това бяха 5-те най-важни неща, които според мен трябва да знаете за новия смарт 4K OLED телевизор на Philips от висок клас. За мен този модел би бил отличен вариант за хората, които търсят голям екран за гледане на филми и искат да имат контрол върху това как изглежда картината - дали да бъде с по-наситени цветове и галеща окото, или пък по-близка до замисъла на създателите.

Най-ценните предимства за този телевизор обаче са четиристранният Ambilight и вграденият саундбар със звук от Bowers & Wilkins - партньорство, което е един от най-добрите ходове за тв пазара през последните години.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари
0